Producenci
Promocje
Narine Śmietana+N, 5 saszetek
Narine Śmietana+N, 5 saszetek
49,50 zł 19,99 zł
szt.
Hydrolat rumiankowy, 100ml
Hydrolat rumiankowy, 100ml
20,00 zł 7,99 zł
szt.
Olejek CBD Cannabigold Classic 500 mg
Olejek CBD Cannabigold Classic 500 mg
119,00 zł 109,00 zł
szt.
Olejek CBD CannabiGold Balance 1000 mg
Olejek CBD CannabiGold Balance 1000 mg
249,00 zł 229,00 zł
szt.
Olejek CBD CannabiGold Premium 1500 mg
Olejek CBD CannabiGold Premium 1500 mg
399,00 zł 369,00 zł
szt.
Czym jest CBD?, Potencjał terapeutyczny CBD
Czym jest CBD?, Potencjał terapeutyczny CBD
59,00 zł 49,00 zł
szt.
Po co ten Magnez?
Po co ten Magnez?
24,90 zł 10,00 zł
szt.
Po co ten Jod?
Po co ten Jod?
24,90 zł 10,00 zł
szt.
Tickless Baby, Odstraszacz Kleszczy dla dzieci
Tickless Baby, Odstraszacz Kleszczy dla dzieci
99,00 zł 89,00 zł
szt.
Tickless Pet, Odstraszacz Kleszczy dla psów i kotów
Tickless Pet, Odstraszacz Kleszczy dla psów i kotów
99,00 zł 89,00 zł
szt.
Tickless Hunter, Odstraszacz Kleszczy dla myśliwych
Tickless Hunter, Odstraszacz Kleszczy dla myśliwych
119,00 zł 99,00 zł
szt.

Narine Twaróg +N, 5 saszetek

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 59,50 zł 59.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Zakwaska do przygotowania Twarogu Narine w domu

Skład:
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania twarogu z 1 litra mleka.

Właściwości:
Twaróg jest produktem kwasu mlekowego przygotowanym przez fermentację mleka z bakteriami kwasu mlekowego Streptococcus thermophilus st.5, Lactococcus lactis subsp. cremoris,
Lactococcus lactis subsp. lactis (Str.diacetilactis), Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus i szczep Lactobacillus acidophilus n.v. EP 317/402 Narine z późniejszym usunięciem serwatki.

Sposób przygotowania:
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie potrawy, które będą zaangażowane w przygotowanie twarogu, należy podawać we wrzącej wodzie lub sterylizować na przykład parownikiem.

2. Gotuj 1 litr mleka przez kilka minut i schłodź do 30-35°C.

3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml gotowanej i schłodzonej do 30-35°C wodzie. Dodaj do schłodzonego mleka (1L), dobrze wymieszaj.

4. W celu późniejszego dojrzewania, wlać mieszaninę mleka z fermentatem do garnka, przykryć płócienną chustą i zapewnić stałą temperaturę 30-35°C przez 12 godzin.

5. Uzyskany skrzep pokrój na kostkę o wymiarach około 2×2 centymetry, następnie podgrzej na małym ogniu -temperatura skrzepu powinna podnosić się nie szybciej niż 1°C na 2 minuty, aż do osiągnięcia 38°C. W czasie podgrzewania skrzep należy delikatnie mieszać drewnianą łyżką.

6. Po tym czasie przez 5-7 minut mieszać aż zacznie pojawiać się serwatka. Następnie wyrzucić w durszlak lub chustę, przecedzić. Twarożek jest gotowy. Można go ucisnąć do uzyskania właściwego kształtu.

Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl