Producenci
Promocje
Hydrolat rumiankowy, 100ml
Hydrolat rumiankowy, 100ml
20,00 zł 7,99 zł
szt.
Narine Śmietana+N, 5 saszetek
Narine Śmietana+N, 5 saszetek
49,50 zł 19,99 zł
szt.
Po co ten Magnez?
Po co ten Magnez?
24,90 zł 10,00 zł
szt.
Po co ten Jod?
Po co ten Jod?
24,90 zł 10,00 zł
szt.
Tickless Baby, Odstraszacz Kleszczy dla dzieci
Tickless Baby, Odstraszacz Kleszczy dla dzieci
99,00 zł 89,00 zł
szt.
Tickless Pet, Odstraszacz Kleszczy dla psów i kotów
Tickless Pet, Odstraszacz Kleszczy dla psów i kotów
99,00 zł 89,00 zł
szt.
Tickless Hunter, Odstraszacz Kleszczy dla myśliwych
Tickless Hunter, Odstraszacz Kleszczy dla myśliwych
119,00 zł 99,00 zł
szt.
Tickless Kid, Odstraszacz kleszczy dla dzieci
Tickless Kid, Odstraszacz kleszczy dla dzieci
99,00 zł 89,00 zł
szt.
Olejek CBD Cannabigold Classic 500 mg
Olejek CBD Cannabigold Classic 500 mg
119,00 zł 109,00 zł
szt.
Olejek CBD CannabiGold Balance 1000 mg
Olejek CBD CannabiGold Balance 1000 mg
249,00 zł 229,00 zł
szt.
Olejek CBD CannabiGold Premium 1500 mg
Olejek CBD CannabiGold Premium 1500 mg
399,00 zł 369,00 zł
szt.

Narine Matsun, 5 saszetek

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 59,50 zł 59.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Narine Matsun – ormiański produkt mlecznyZakwaska do przygotowania napoju Matsun Narine w domuWŁAŚCIWOŚCI:

 

Fermentowany produkt mleczny ” Narine Matsun” – jest to mleko sfermentowane przez kilka gatunków bakterii kwasu mlekowego i paciorkowce ciepłolubnych (Lactobacillus .bulgaricus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus.casei, Lactobacillus delbrueckii, Streptococcus thermophilus, Streptococcus lactis). W wyniku procesu fermentacji kwasu mlekowego dochodzi do zmian (podziału na mniejsze łańcuchy), białka z mleka, tak więc produkt jest absorbowany przez organizm lepiej niż mleko. Jest to ormiański tradycyjny produkt używany do robienia wielu potraw naleśniki, ciasto na pierogi, sosy, zupy, desery, napoje, pieczywo.

Skład: Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra produktu mlecznego z 1 litra mleka.

Sposób przygotowania :Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.2. 1L. mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.

 

3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.

4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:

4а. Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na 5-6 godzin. Po tym czasie wyjmij słoiki z jogurtownicy i włóż do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

lub:

4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi 6-7 godzin. Po tym czasie włóż szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

. Okres przydatności do zużycia 2 lata

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl